Wednesday, December 19, 2012

#22 Wordless Wednesday


Nak jumpa mamat ni hari jumaat ini.
Double Yeayyyy


JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIRA

Tuesday, December 18, 2012

Kecewa

Sangat sangat kecewa
semalam ada ujian 
hari ni ada 5 sijil sakit yang dihantar 
lima tau LIMA
cirit-birit
migrain
sakit kepala
SENGUGUT
kalau sakit tak boleh call saya beritahu?

sangat kecewa

datang lagi seorang pelajar
bawa sijil sakit
DAN TUTORIAL yang perlu dihantar 
pada hari Khamis minggu lepas
alasan lambat
sebab sakit
padahal tugasan telah diberi selama 2 minggu
dan telah lewat selama 2 hari bekerja

sangat kecewa

kecewa dengan sikap
sikap sambil lewa
sikap suka ambil kesempatan
sikap suka ambil jalan mudah

awak sakit, moga cepat sembuh




JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIRA

Monday, December 17, 2012

Selamat Hari Jadi Abah



Selamat Hari Jadi Abah
Lelaki pertama yang aya sayang
Lelaki pertama yang bertakhta di hati aya
Selalu dengan aya walau pun apa jadi
Selalu bangunkan aya bila aya jatuh
Selalu senyum pada aya bila aya bangun
Terima Kasih abah
Aya tak perlu abah lain untuk gantikan abah
Abah cukup sempurna untuk aya

Maafkan segala kekurangan aya
Moga sayang kita sampai ke syurga
Moga kita berjumpa di pintu syurga

Macam kata2 Kak Fynn,
Jangan tinggalkan aya
sampai bila-bila





p/s: post mengalir airmata.

JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIRA

Tuesday, December 11, 2012

7 Things your Muslim wife won’t tell you


For my beloved husband.

Most men have a hard time understanding women. Even a woman they’ve been married to for years. One minute she’s perfectly fine, the next, she’s crying like a baby. She complains about something but when we offer advice on how to fix it, she still isn’t satisfied. After several years of marriage (and counseling) I’ve learned to not worry so much about what my wife says. Instead, I should worry about what she doesn’t say.


1. Above all, She Wants Your love
When a wife shows her husband less respect, he in turn shows her less love.
And when a husband shows his wife less love, she in turn shows him less respect.
And the vicious cycle repeats itself.
Stop this prophecy before it becomes self-fulfilling. Show love to your wife.
That’s what she wants. Love her despite her flaws and quirks.
And Inshallah, she’ll respect you despite your flaws and quirks.


Saturday, December 8, 2012

Minggu yang bosan

SA tak balik 2 weekends ni
:(



JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIRA

Thursday, November 22, 2012

Pengantin Muda 2 : Fahmi & Fazira


Ingat tak saya post pasal pengantin muda dulu
Pengantin Syafiq & Yana

Kali ni ada lagi cerita pasal pasangan kawin muda.

Tempahan Baju Gaza

Hari tu saya cari baju Save Gaza kan..
Dah jumpa ade orang buat
RM25 je
click kat bawah ni
https://www.facebook.com/notes/tempah-baju-online-caraku/senarai-nama-tempahan-baju-amal-palestin-gaza/508131319220551

Desisn nye macam ni


Walaupun tak dapat macam mana yang saya nak takpela
RM1 dari harga baju ni akan disumbangkan ke Tabung Gaza
Tarikh tempahan sampai 25 November 2012 ni.
Tarikh penghantara 4 Disember 2012 ni.


JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIRA

Wednesday, November 21, 2012

For Gaza

Smokeless fire burns the papers,
Of resolutions by blunted pens,
Using the ink of united powers,
Every verb written in past tense.

The one of only three places to be,
Is now standing on a corroded stool,
Trembling pillars on their very knees,
Pages of dusty history books in school.

Flightless pigeons in barbed cages,
With broken wings and grey feathers,
Rusted steel surrounding for ages,
An untold tale of the silent wailers.

Lying on the bed staring at the ceiling,
Lying on the floor staring at the stars,
Wish to share this comforting feeling,
Wish to share the tales and the scars

From: Aiman Azlan
http://www.aimanazlan.com/2012/11/for-gaza.html




JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIRA

Please Pray for GAZA


Our Du'a is our POWER weapon.
Please please please
I really beg you.
Ya Allah.
Please save all the muslims


JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIRA

#21 Wordless Wednesday


Mereka yang dirindui.


JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIRA

Tuesday, November 20, 2012

T-Shirt Save Gaza


Tengok Jozan & Boboi pakai t-shirt SAVE GAZA
Depa pakai dalam Maharaja Lawak Mega 2012.





Mane nak dapat baju tuuuu
Sape ade jual..
Jual la kat saya..




JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIRA

Doa kita untuk GAZA..




Do'a untuk GAZA, Palestine.

اللَّهُمَّ انصُرِ الإِسلام والمْسُلِمِينَ

اللَّهُمَّ انصُرِ المْسُلِمينَ فِي كُلِّ مَكَانٍ

(اللَّهُمَّ انصُرِ المْسُلِمينَ فِي فَلَسطِين (3كالي

اللَّهُمَّ دَمَّر الكفَارَ واليَهُـودَ والنَّصَارَى والمْشُرِكِينَ

اللَّهُمَّ يَا اللّـه يَا اللّـه يَا اللّـه إِهزِمهُم وَانصُرناَ عَلَيهِم

Wahai Tuhan kami,
Berilah kemenangan kepada Islam dan Muslimin,
Ya Tuhan kami,
Berilah kemenangan kepada Muslimin di semua tempat,
Ya Tuhan kami,
Berilah kemenangan kepada orang Islam di Palestin (3x),
Ya Tuhan kami,
Hancurkanlah Kuffar, Yahudi, Nasrani dan Musyrikin,
Ya Allah,
Ya Allah,
Ya Allah,
Ya Tuhan kami,
Kalahkan mereka, Dan menangkan kami ke atas mereka.



JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIRA

Deepavali 2012 (1 Malaysia)



Deepavali yang lepas saya melawat SA di Singapura.
Pagi2 je terus pekena Kacang Pol dulu.


Monday, November 19, 2012

Tolong doakan untuk GAZA.

Kita telah dikejutkan dengan kisah anak2 kecil di bom di Gaza.
Ya Allah
Sedih.
Cukup sedih.

Di saat saya memang inginkan cahaya mata ini
jiwa cukup sedih bila mata terlihat wajah anak2 kecik di bom.
Jika anak2 ini dibawa ke Malaysia
saya yang akan beratur di barisan paling depan untuk ambil mereka sebagai anak angkat.

Thursday, November 8, 2012

Oh Mata.



2 malam semalam secara berturut-turut saya ada kelas malam.
Kelas ganti untuk Deepavali & Awal Muharam
Balik umah je dah kul 10.30.
Mandi-mandi, rehat, tengok tv jap dah terlelap

Hari ni balik awal.
Sempat masak lagi untuk dinner.
Tapi sampai sekarang

MATA TAKNAK LELAP.


WHYYYY...




JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIRA

Wednesday, November 7, 2012

Mancing + PB + Ismah Beach Resort

Last week teman SA mancing lagik.
Lately ni dia banyak gi macing sorang2.
Sebab selalu kejap2 je
And saya tak larat nak ikut.
Maafkan saya ye.

Monday, October 22, 2012

Cuci-cuci Services

Last week lagi rasa nak kemas rumah secara besar-besaran. 
 Rasa macam dah lama sangat tak mop umah. 
 Tapi last week family in-law datang tido umah.
 Jadi tak sedap lak mop2 rumah time tetamu ada. 
 Cuma kemas2 aje la.

Friday, October 19, 2012

New Gadget - Thank You.

Blogging from my new gadget. 
 Alhamdulillah. 
 Boleh blogging selalu. 
 InsyaAllah 

Friday, October 12, 2012

Reunion SA

06.10.2012 hari tu SA ade reunion dengan kawan2 sekolah menengah dia.
SMK Tun Mamat.
Tak ramai pun participate.
Ni baru pertama kali diorang buat reunion ni di D'Nelayan Resort.
Di Pengkalan Balak.

Tuesday, September 11, 2012

Sorry!

Sorry geng
Lama tak jumpa
Kemalasan melanda tuan tanah
Event menimbun2


JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIRA

See you soon blogger,

Sunday, August 19, 2012

Lintas langsung dari Tangkak, Johor

Raya pertama di rumah mertua di Tangkak.


JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIRA

See you soon blogger,

Saturday, August 18, 2012

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Untuk semua blogger. 


JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIRA
 
See you soon blogger,

Friday, August 17, 2012

Hadith #16 Hari Raya: Hari Untuk Bergembira

Hadith: 
Dari Aisyah r.a katanya:Abu Bakar datang ke rumahku, dan ketika itu di rumahku ada dua orang gadis Ansar sedang menyanyikan lagu yang pernah dinyanyikan orang dalam peperangan Bu'ats. Dan keduanya bukanlah gadis penyanyi yang sesungguhnya. Maka berkata Abu Bakar:Kenapa sampai ada seruling syaitan di rumah Rasulullah s.a.w ? Hari itu adalah hari'Id. Maka bersabda Rasulullah s.a.w:Hai Abu Bakar! Setiap kaum mempunyai hari raya (˜Id) dan hari ini adalah hari raya kita.

(Muslim)

Semoga tahun ni ada jalan2 raya dengan kawan2 SA lagi.. :-)




JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIRA

See you soon blogger,

Thursday, August 16, 2012

Bagi banyak ke sikit?

Bulan Ramadhan ni memang ramai yang bagi sedekah
Alhamdulillah
Bersedekah padapendapat saya bukan hanya pada musim perayaan atau mule bersekolah
bila-bila pun boleh bersedekah
Cuma pada waktu2 begini memang mereka amat memerlukan
Untuk sama-sama menikmati kegembiraan
Menyambut perayaan
Alhamdulillah
Semoga mereka sama-sama bergembira sebagaimana kita

Wednesday, August 15, 2012

#20 Wordless Wednesday


Rancang perjalanan anda
Sumber :   http://www.plus.com.my/index.php?id=265


JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIRA
 
See you soon blogger,
 

Tak sabar nak raya

Hari ni saya Emergency Leave
Class takde jadi sebabkan batuk ni baru nak baik
saya nak rehat betul2 supaya betul2 baik
Nak raya dah kan
Takkan nak gi raye umah orang dok koh koh koh koh
Takleh la nak sembang ngan orang

Monday, August 13, 2012

Baju kurung raya!!!!

Baru post pertama di bulan Ogos??
Aduh, mood ni tak menentu
Baru nak aktif
Sakit pulak
Takpe, sakit kan penghapus dosa-dosa kecil
Dari sebelum saya post tentang balik kampung tuh saya dah demam2 dan batuk2
demam tu dah okey cuma batuk je sampai sekarang tak okey lagik


Thursday, July 26, 2012

Wednesday, July 25, 2012

Bazar Ramadhan Taman Cempaka

Tahun nih tak pi lagik Bazar Ramadhan kat Taman Cempaka nun.



Zakat Fitrah

InsyaAllah tahun ini tahun kedua SA akan bayar zakat fitrah untuk saya

Ramadhan Giveaway 2012 Lizahanum

First time nak join Giveaway ni
Dari blog Sweet Lizahanum

tengah jalan3 blog kawan2 terbaca blog Nadot tentang GA ni
Nak jugak la cheq try join.
Mana tahu rezeki2 Ramadhan Mubarak ni

http://lizahanum.blogspot.com/2012/07/salam-ramadhan-giveaway.html

Hadiah2 yang di tawarkan sangat menarik :-.

Kitab suci Al-Quran- 3 naskah + 3 mini Al- Quran
Yasin Al- Mathurat -6 naskah 
Manzil- -6 naskah
Doa Harian- 6 naskah
Penunjuk Al Quran- 3 keping(setiap keping ada 3 btg)
tudung BAWAL AIDIJUMA (5 helai)
Tupperware set with kurma


Kannnn... menarik tertarik awak memang Da Bomb kannnn...

To Cik Lizahanum 
kalau saya tak dapat tudung AJ atau Al-Quran atau Set2 Doa tu
Tupperware pun boleh la.


p/s: Semoga saya bertuah kali ini. :D



JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIRA

See you soon blogger,
 

Friday, July 20, 2012

Hadith #15 Kelebihan Bulan Ramadhan

Hadith :

Rasulullah s.a.w bersabda yang maksudnya: “Apabila datangnya bulan Ramadhan, pintu-pintu syurga dibuka, manakala pintu-pintu neraka ditutup, syaitan dirantaikan.”




Riwayat Bukhari & Muslim

Thursday, July 19, 2012

Wednesday, July 18, 2012

#19 Wordless Wednesday

Rezeki raya
TAPI tak dapat balik
Awai, napa la dok post gambaq gu ni ..
Kan dah tak wordlesss.....
:'(

Baby Juna #2

Orang seni memang akan sentiasa dianugerahkan dengan bakat semulajadi
Dalam keadaan anak sedang bertarung maut dengan pembedahan
Fynn Jamal cipta 1 lagu untuk anaknya.

Tuesday, July 17, 2012

Terbangla burung terbang

Last week kami ke 
Karnival Udara Antarabangsa Melaka 2012

Bile dengar Antarabangsa terus ingat LIMA
so dalam hati. MUST GO!!
kebetulan SA balik.
hari Ahad terus ke sana

Baby Juna #1


Semalam saya terbaca satu post dari Fynn Jamal,
Saya pernah post 1 lagu fav saya dari Fynn Jamal 

Friday, July 13, 2012

Hadith #14 Amalan-amalan Sunat Di Bulan Syaaban

Hadith :

Dari Aisyah r.a katanya:”Rasulullah SAW sering berpuasa sehingga kami mengira bahawa baginda akan berpuasa seterusnya. Dan baginda sering berbuka sehingga kami mengira beliau akan berbuka terus. Dan aku tidak pernah melihat baginda berpuasa terus sebulan penuh kecuali pada bulan Ramadhan. Dan aku juga tidak pernah melihat baginda berpuasa sunat dalam sebulan yang lebih banyak daripada puasanya di bulan Syaaban.”

 
(Al-Bukhari)

Thursday, July 12, 2012

Wednesday, July 11, 2012

#18 Wordless Wednesday

Tok Saya..


JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIRA

See you soon blogger,

Friday, July 6, 2012

13 Perkara Yang Perlu Wanita Islam Jaga


1. Bulu kening
Menurut Bukhari, Rasullulah melaknat perempuan yang mencukur atau menipiskan bulu kening atau meminta supaya dicukurkan bulu kening – Petikan dari Hadis Riwayat Abu Daud Fi Fathil Bari.
2. Kaki (tumit kaki) semacam hantu loceng
Dan janganlah mereka (perempuan) membentakkan kaki (atau mengangkatnya) agar diketahui perhiasan yang mereka sembunyikan – Petikan dari Surah An-Nur Ayat 31. Keterangan : Menampakkan kaki dan menghayunkan/ melenggokkan badan mengikut hentakan kaki terutamanya pada mereka yang mengikatnya dengan loceng…sama juga seperti pelacur dizaman jahiliyah ….
3. Wangian
Siapa sahaja wanita yang memakai wangi-wangian kemudian melewati suatu kaum supaya mereka itu mencium baunya, maka wanita itu telah dianggap melakukan zina dan tiap-tiap mata ada zinanya terutamanya hidung yang berserombong kapal kata orang sekarang hidong belang – Petikan dari Hadis Riwayat Nasaii, Ibn Khuzaimah dan Hibban.


Thursday, July 5, 2012

Tak tercapai awan ituh!!


Hujung minggu ini ada kenduri kahwin Melissa (second cousin) di 

Restoran Seri Angkasa Menara Kuala Lumpur

Mau nye taknak pergi. 

Monday, July 2, 2012

Selamat Pengatin Baru Nisa & Fariz.

Hujung minggu lalu aktiviti kami apa lagi
Kenduri kawin la.
Nisa & Fariz dah kawin.
Happy for her.


Friday, June 29, 2012

Hadith #13 Sikap Yang Baik

Hadith :

Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya:

“Manusia yang paling dikasihi Allah ialah orang yang memberi manfaat kepada orang lain dan amalan yang paling disukai oleh Allah ialah menggembirakan hati orang-orang Islam atau menghilangkan kesusahan daripadanya atau menunaikan keperluan hidupnya di dunia atau memberi makan orang yang lapar. Perjalananku bersama saudaraku yang muslim untuk menunaikan hajatnya, adalah lebih aku sukai daripada aku beriktikaf di dalam masjid ini selama sebulan, dan sesiapa yang menahan kemarahannya sekalipun ia mampu untuk membalasnya nescaya Allah akan memenuhi keredhaannya di dalam hatinya pada hari Qiamat, dan sesiapa yang berjalan bersama-sama saudaranya yang Islam untuk menunaikan hajat saudaranya itu hinggalah selesai hajatnya nescaya Allah akan tetapkan kakinya(ketika melalui pada hari Qiamat) dan sesungguhnya akhlak yang buruk akan merosakkan amalan seperti cuka merosakkan madu.”


Tuesday, June 26, 2012

Cuti-cuti Malaysia #2

Time Anniversary tu kire Cuti-cuti Mesia No 1 la eh.

Hehehehehehe

Ni untuk cuti kali ini kami ke Terengganu pulak...
mane lagi
PULAU REDANG.

Monday, June 18, 2012

Tahniah Nana

Alhamdulillah Nana dah selamat bertunang dengan Muhammad hari sabtu lepas.
SA tak dapat datang.
Ramai yang tanya pasal die time kenduri tu.
Just dapat jawab dia kene kerja.

Friday, June 15, 2012

Hadith #12 Berusaha Mencari Rezeki

Hadith :



Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya:“Meraka yang mencari harta dunia (kekayaan ) dengan jalan yang halal dan menahan dirinya dari meminta-minta (tidak menjadi pengemis ) dan berusaha mencari nafkah untuk keluarganya serta belas kasihan, kasih sayang terhadap jiran tetangganya, nescaya di hari kiamat kelak ia akan berjumpa dengan Allah dengan mukanya berseri-seri seperti bulan purnama pada waktu malam.”

Riwayat At-Tabrani



Thursday, June 14, 2012

Kerja.. Sian SA..


Sekarang SA busy sangat-sangat.
Kilang yang dia jaga tukar mesin untuk rawatan air yang baru.
Jadi hari-hari kena stay back
Semalam pukul 1.00 pagi baru die balik.
Kesian dia.

Tuesday, June 12, 2012

Kami yang baru SETAHUN jagung..

10.06.2012
Kami dah SETAHUN bersama.
SA nak sambut berlainan sedikit.
Dia nak mancing sebenarnya  sambut ala-ala romantika di amor gitu
So kami sambut ULANGTAHUN YANG PERTAMA kami dengan berkhemah di tepi pantai.
Romantik tak.
Wait till you see the picture..
Auuwwwww.. Hahahahaha..

Sunday, June 10, 2012

Happy 1st Anniversary Sayang

Selamat ulangtahun perkahwinan kita yang pertama sayang.

Moga kasih sayang kita kekal hingga ke hujung nyawa.


FIRST strong year.. Alhamdulillah

Perkahwinan kami masuk ke tahun pertama.

So, saya nak post semua perkara pertama kali \(*_*)/

Friday, June 8, 2012

Hadith #11 Sujud syukur

Hadith :
Dari Abu Bakar r.a bahawa “Nabi Muhammad SAW biasanya apabila menerima berita yang mengembirakan baginda terus sujud kepada Allah.” 
Ahmad

Thursday, June 7, 2012

Kau yang comel di hatiku #4


SA: Sayang, dengar Sinar Fm sekarang
NH: Kenapa?
SA: Dengar je la
(Nasib baik Astro ada sekali dengan Sinar FM)

Tuesday, June 5, 2012

Setahun sebelum



Tarikh ini pada tahun lepas:

Aku baru pi urut-urut, buat facial, sauna, lulur & mandi bunga
Ramai dah sedara jauh2 especially tok-tok belah abah berkumpul kat umah
Kelambu kat dalam bilik dah pasang dah.
Stor belakang dah penuh ngan barang-barang runcit
Abah dok basuh longkang
Dok letak sticker kat labu sayong
Jantung berdegup kencang
Tidoq malam pun tak lena dah
Tak tau nak rasa apa
Takut + Nervous + Happy + Nak Nangis (awat?.. tak tau!)

Wednesday, May 30, 2012

#12 Wordless Wednesday


Ini semua Ahmad Albab yang punya ha ha ha



JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIRA

See you soon blogger,

Friday, May 25, 2012

Hadith #10 Pemimpin Jangan Mementingkan Diri Sendiri


Hadith :


Rasulullah s.a.w. bersabda yang bermaksud: “Akan lahir selepas aku beberapa pemimpin yang mementingkan diri sendiri dan yang melakukan perkara-perkara yang tidak disukai oleh kamu. Para Sahabat bertanya, “Wahai Rasulullah apakah yang engkau hendak perintah dikalangan kami ini sekiranya terdapat perkara seperti itu? “Baginda s.a.w. menjawab, “ hendaklah kamu menunaikan tanggungjawab kamu dan memohon kepada Allah segala hak-hak yang kamu perlukan.”


Riwayat Al-Bukhari dan Muslim


Friday, May 18, 2012

Hadith #9 Memutuskan Silaturahim; Satu Dosa Besar

Hadith :

Rasulullah s.a.w bersabda yang maksudnya:”Sesiapa yang ingin diluaskan rezekinya, dipanjangkan umurnya, maka hendaklah ia memanjangkan silaturrahim”
Riwayat al-bukhari


Tuesday, May 15, 2012

Decision

Sapa yang selalu baca blog ni (ada ka orang baca)
mesti tahu yang SA kerja di Seberang Tambak Johor, Singapura.
Jauh tu tak jauh sangat 3 jam jugak  dari Melaka (tu pun kalau tak jem.)
Hujung minggu jadi masa untuk kami bersama-sama
memasak
picit-picit jerawat
gengam-gengam tangan
dan lain-lain la.. :P
Tapi Alhamdulillah,
kami bahagia.
InsyaAllah doakan kebahagiaan kami berpanjangan.

Friday, May 11, 2012

Kau yang comel di hatiku #3

Perbulana di dalam kereta:

NH: Abang, sayang beli pewangi kereta baru cube teka bau apa
(dah bukak pembalut siap-siap letak dan biarkan berbau dalam kereta)

Kau yang comel di hati ku #2

SA: Assalamualaikum sayang wat ape. Abg nak tido dah ni
NH: Waalaikumsalam. Tengok tv. Nak tido baru nak call sayang.
SA: Nak tido la baru call nanti leh mimpi abg cam hari tuh lagik.
NH: Tu mimpi sedih. Tak mau tak mau
SA: Asalkan syg mimpi abg pun dah cukup.

Hadith #8 Kewajipan Suami Memberi Nafkah

Hadith :

Sabda Rasulullah s.a.w yang maksudnya:” Sesiapa yang memberi nafkah kepada isterinya, anaknya dan ahli keluarganya, maka ia(iaitu nafkah) yang diberikan adalah sedekah.”

Riwayat Ibn Majah


Thursday, May 10, 2012

Kau yang comel di hatiku #1


SA: Abang kat JB ni
NH: Buat ape
SA: Saje nak call sayang takyah pakai no Singapore.
NH: Thank you sayang. (Lena tidur malam ni.)

Tuesday, May 8, 2012

Mimpi sambil menangis. Korang Pernah?

Semalam mimpi SA tinggalkan saya.
Masa tu saya baru mengandung.
Sedihkan.
Saya cool mula-mula.
Tapi lepas tu nampak muka mama.
Terus saya meraung-raung.
Macam real.
Saya terjaga tengah teresak-esak nangis.
Terus gi basuh muka.

Sebelum tu, SA tepon.
Dapat cakap kejap je.
SA jarang call malam2
Selalu call siang lepas kat tempat die keje dapat line Mesia.
Lepas tu, vacum satu rumah.
Dah selerak sangat last week 1 week tak lekat kat rumah.
Penat sangat lepas tuh tengok cerita Hang tuah.
Terus rindu SA.

Bangun pagi terus message die.
Then die balas,
"Tidur lewat tu yang mimpi bukan-bukan"

Camtuh je die balas..

Suka wat aksi comel gini
Sini kau siniii siniiii

 

JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIRA

See you soon blogger,

Si Nakhoda & Permaisuri nya.

Gempakkan tajuk..
Hamikkau

Tak tahu kenapa sekang ni SA minat sangat memnacing.
Equipment mancing die kalah orang nak gi bertanding GP Joran. huhuhuhu
Takpe selagi tak pancing perempuan lain sudahla kan.
Kalau mahu jumpa saya dulu. Berani ke?..

Kami keluar rumah selepas solat Asar.
Cari tempat yang sesuai di Pulau Melaka tu.
Tapi tempat tu banyak lak batu2 bila nak masuk Maghrib je gelap sangat jadi kami berehat solat Maghrib dan sementara nak tunggu Isyak kami makan bekal yang bawak dari rumah sambil SA belek2 pancing die.
Selepas Isyak kami beralih ke Jambatan Pulau Melaka.
Terang dan ramai sikit orang.


 Ni gambar di sekitar2 pemancing beliau di Pulau Melaka.




Hasilnye

Suami-isteri ini mesti lengkap-melengkapi.
Bila SA mula minat mancing ni macam2 pasal memancing dan ikan ni saya tahu.
Tambah sikit pengetahuan.
Hobi suami mesti kene support kan.
Walaupun kadang2 geram bila balik je die dah tanye "malam ni nak mancing kat mana ek."
Tapi aktiviti ini macam ni buat kita makin rapat.
Time yang sunyi tenang apa-apa pun boleh di bawa berbincang.
Time tuh jugak saya dapat set periuk Tefal order dari kawan saya di UK RM500
yeayyyy...

Ini pulak set Periuk T-Fal saya (Di USA known as T-fal)


Jadi saya saya suka memasak hasil pancingan Nakhoda saya..
Hehehehehe


JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIRA

See you soon blogger,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...