Monday, August 13, 2012

Baju kurung raya!!!!

Baru post pertama di bulan Ogos??
Aduh, mood ni tak menentu
Baru nak aktif
Sakit pulak
Takpe, sakit kan penghapus dosa-dosa kecil
Dari sebelum saya post tentang balik kampung tuh saya dah demam2 dan batuk2
demam tu dah okey cuma batuk je sampai sekarang tak okey lagik



Raya nak dekat dah kan.
Macam persiapan semua
Saya?
Baju raya saya dah 2 pasang siap dan amik.
Lawa Cik Irah buat kan
Last minute merayu2 kat die suruh die buatkan
Cik Irah ni saudara dari hasil perkahwinan Acu saya dengan Uncle Jep (abang Cik Irah)
Jadi dapat la saudara baru
Tapi Uncle Jep dah lama meninggalkan kami semua
dari anak sulungnya Yen umur 5 tahun.
Sekarang ni Yen dah anak dara dah 19 tahun
Tapi hubungan saudara antara kami dengan keluarga Uncle Jep tak pernah putus
Acu, Yen & Naja selalu jenguk family Uncle Jep dekat Melaka nih.
Alhamdulillah, bila saya di Melaka ni lagi rapat hubungan mereka.
Dapat la jugak saya saudara yang boleh tengokkan saya.. 

Lagi 2 pasang baju baru siap tapi tak amik lagik
Kain baju ni hadiah kawin dulu dari makcik2 tapi tak buat2 jadi tahun ni baru sempat buat
 Jadi saya ada 4 pasang baju kurung baju..
Hoyeahhh..
Baju ni tempah di Bukit Beruang sekali dengan baju adik ipar saya, Nurul  
sebab Cik Irah dah taknak amik baju banyak sangat

Ada baju kena carikan t-shirt untuk SA biar sedondon..
Kami suka sedondon
Nampak sweet
Walaupun kami tahu kami tak lah sweet sokmo
tapi bila orang tengok prang akan kata 
Sweet la diorang 
kata-kata kan doa
jadi doakan kami sweet sokmo ye.
Takpun bila tangkap gambar kami happy je nampak bahagia gitu
Nanti orang akan kate happy je diorang bahagia je
Again, kata-kata kan doa
doakan kami happy dan bahagia selalu ye

Kami Si Merah Hati


JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIRA
 
See you soon blogger,
 

3 comments:

Cik Cip Puding said...

waahh happening raya..

Nadia Harnisa said...

Huhuhuhuhu
Dapat mood baru
Rezeki.. Heheheheh
Pn Cip pun lagi sakan dengan 2 hero tuh

Cik Cip Puding said...

yes.. dua hero nih ada pun dah cukup bersyukur dah.. Get well soon ya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...