Friday, August 30, 2013

Pelik tak korang rasa.


Bila dah asyik mengajar budak2 lepasan sekolah ni.
Terasa teringin sangat nak rasa mengajar budak2 sekolah.
Nak terapkan kat diorang tu belajar lah setinggi mungkin.
Ilmu tu sangat penting selepas agama.
Dalam Islam pun terapkan pentingkan Ilmu kan.
Ilmu apa2 pun sama asalkan kita tak tinggalkan nilai-nilai agama kita.

Thursday, August 29, 2013

Auni Hafiya

Alhamdulillah.
Adik dah melahirkan seorang bayi perempuan pada 02.08.2013
Auni Hafiya nama diberi.
"Ketenangan yang sangat baik"

Alhamdulillah

Menjadi penyeri keluarga kami.

Rindu.


Hari ni ada event di MMU.
Dalam event tu bukak la gambar di instagram.
Memang fesyen akan buka balik gambar2 yang dah upload.
Tengok gambar family AAR masa kenduri Dekna hari tu.
Terpandang muke SA.

Wednesday, August 28, 2013

Berharap pada yang ADA..


Never ever Give up.
Kita mesti ingat
berharap la pada Allah
rezeki kita ditentukan oleh Dia
Berdoa la padaNya|
Tapi kita mesti BERUSAHA, DOA & TAWAKAL.
pada ALLAH

Friday, June 28, 2013

Keee-Chingggg

(Title tuh konon2 macam sound effect dah lama hilang then muncul balik)

Last entry April 2013 weyhhh
Lama tak jenguk blog nih
Ok saya dilanda kemalasan
Hari ni dapat mood baru

Tuesday, April 23, 2013

Rindu


Rindu saya tak



JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIRA

Thursday, January 31, 2013

Mohonlah dari DIA yang maha kuasa.



Minta bantuan kepada Allah 
nescaya Allah akan bantu kita.
segala jalan di permudahkan.


Percayalah
Janji Allah memang benar.


Allah berfirman : "Jadikanlah sabar dan shalat sebagai penolongmu. Dan sesungguhnya yang demikian itu sungguh berat, kecuali bagi orang-orang yang khusyu', (yaitu) orang-orang yang meyakini, bahwa mereka akan menemui Tuhannya, dan bahwa mereka akan kembali kepada-Nya " 
(Al-Baqarah 2:45-46)

Pasti ada jalan
dari Allah.

PASTI!!!

PERCAYALAH.

JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIRA

Saturday, January 26, 2013

Super Hero saya


Misi hari ini.
Jumpa Super Hero ni.
Breakfast sekali.
Now balik Melaka.



JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIRA

Friday, January 25, 2013

Misi untuk Esok



Tadi call mama.
Aku cadang nak tengok Naufal adik bongsu aku kat asrama die esok.
Alih2 die reply message die cuti.
Jadi aku call mama je tanye.
Rupenye mama kat stesyen komuter sg buluh dengan abah untuk ambil Naufal.
Time tu hujan lebat.

The Impossible

Aku rekomen korang tengok cerita The Impossible.
Cerita benar salah satu keluarga mangsa Tsunami yang terselamat di Thailand. Babak tragis memang banyak la.
 Yela Tsunami tu kan.
Ombak besar tu datang then bab2 tenggelam.
 Lepas tu pulak part2 kat hospital sebab ramai sakit lagi la tragis.
Dengan mayat2 bergelimpangan.
Cerita pasal satu keluarga ni terselamat dengan kuasa Allah.
Allah tu maha berkuasa untuk tentukan hidup kita.
Sebabkan ini kisah benar jadi tak ada sebab nak kata cerita tu tak logik.
Tapi cerita tu memang best.
Sangat ringan tak payah nak pikir banyak2 cuma tengok je dah faham.
Banyak unsur2 kekeluargaan.
Okeh, aku memang tak pandai nak review movie sebab nak korang tengok sendiri.
Ke nak aku cerita jugak.
Okeh la aku cerita.
 For those yang berminat nak tengok so your reading stop here ye.
Kang tak surprise lak.
Kalau korang nak baca please go on.
Tapi jangan marah aku sebab aku kill the moments.  

Monday, January 21, 2013

Goku mai dah

Adik Najwa ada bela Sugar Glider sepasang. 
Mojo dan Bobot. 
Then depa ni beranak pinak la. 
Sampai tak tahu nak keep track dah anak2 ia. 
Lulu, Rookie ngan apa lagi dah. 
Sorry Mojo n Bobot 
Bonda lupa nama anak2 Mojo. 
Now Mojo beranak lagi. 
Salah seekor anaknya di ambil oleh Nurin. 
Sepupu aku yang duk ngan aku kat Melaka ni. 
Dia praktikal kat Philea Hotel. 

So everybody, say hi to Goku.


Umur kite batu sebulan setengah.
Nama kita Goku.
Nanti kita belajar buat Kamehameha ye.


JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIRA

Saturday, January 19, 2013

The BIG first step..



Sejak 2 menjak ni aku sangat2 suka baca blog TTCian.
Baca macam mana effort diorang.
Apa yang yang diorang buat.
So I took one step back.
I need to start somewhere.

Saya yang SIHAT..


Its been a century that I heard this.
"Nadia, kuruskan badan baru bleh pregnant."
"Nadia, ko kuruskan badan dulu baru pikir nak ngandung."
"Nadia, orang gemuk ni susah dapat anak tau"
dan lagi lagi.

Thursday, January 17, 2013

My version of finding my own two lines


Salam semua rakan2..
Tahun ni saya dah tetapkan resolusi untuk
Berusaha untuk mengandung
ya ya ya
tahu tahu
nanti semua orang kata REZEKI DARI ALLAH
tapi USAHA juga penting bukan
lately ni banyak terbaca tentang blog2 Trying To Conceive (TTC)
Dapat semangat baru

Tuesday, January 1, 2013

Selamat Tahun Baru semua..




JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIRA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...