Friday, November 28, 2014

Rasa

Alhamdulillah, sudah mula merasai kamu.

Ayuh sayang,
Kita teruskan perjalanan.
Moga kita dapat bersua muka.
Setelah sekian lama.

Doakan kami ya semua.

Nadia.

Thursday, November 27, 2014

Vaksin - sumber dari post FB

Tertarik dengan post di FB hari ni


Dari FB Ibnu Batoota
~Vaksin~
Semalam sembang dengan Dr.Azmier dari USM Nibong Tebal pasal vaksin. Beliau ada 6 orang anak dan semuanya tak divaksin.
Saya tanya kenapa?
Doktor jawab:
"Saya nak anak saya membesar secara organik. Bukan macam ayam cucuk."
Kah kah kah jawapan paling epic abad ini.  
Note: Alhamdulillah saya memang tak benarkan pihak hospital vaksin anak-anak saya selepas saya berbincang dengan ramai doktor/pakar kimia (yang tidak berkepentingan/berkonspirasi).
Walaupun ramai rakan-rakan mengadu mereka "dipaksa" oleh medical mafia (yang menafikan hak pesakit untuk buat keputusan sendiri) dan ditakut-takutkan, tapi Alhamdulillah kedua-dua anak saya dibiarkan tanpa vaksin tanpa dileter oleh nurse atau doktor.
Cukup dengan saya tanda tangan saya akan bertanggungjawab penuh atas apa sahaja yang terjadi pada anak saya jika tidak disuntik vaksin, mereka tidak mengganggu saya lagi.
Alhamdulillah anak pertama saya Muhammad Zakariyya, lahir tanpa vaksin di Afrika (benua ujikaji virus Dajjal-bila dajjal ada cipta virus baru, mereka akan sebarkan di Afrika seperti kes e-bola), merentas beberapa benua, singgah di beberapa negara seperti UAE dan Thailand. Tapi hidup sihat ceria (kini mencecah umur hampir 2 tahun) dan tak pernah sekali pun jatuh sakit/jejak kaki ke hospital atau klinik.
Hanya beberapa kali sahaja dia demam biasa yang tak perlu dibawa ke klinik atau hospital. Allah telah buktikan pada saya bahawa bayi saya diberi kesihatan tanpa perlu vaksin.
Antara sebab kenapa saya tidak mahu anak divaksin ialah kerana:
-Kandungannya diragui dan tiada pengesahan halal dari mana-mana badan autoriti.
-Efeknya juga kelihatan sangat tidak baik berbanding anak-anak yang free-vaksin. Yang kena vaksin, selalunya akan jatuh sakit (dengan izin Allah), kena ulang masuk klinik/hospital.
-Selama jutaan tahun bayi hidup sihat atas muka bumi ini tanpa vaksin, hanya ketika zaman Dajjal (zaman NWO) sahaja vaksin di- "wajibkan" oleh the hidden hand.
-Mengikut pengkaji-pengkaji/pendedah konspirasi Dajjal contohnya seperti pengarang buku "The Deadly Mist", seperti biasa, pihak Dajjal (barat) memang suka "cipta penyakit" dan "cipta ubatnya" sekaligus.
-Mereka cipta virus.
-Kemudian sebarkan melalui udara.
-Kemudian ramai orang sakit.
-Kemudian "mereka" akan datang sebagai hero dan membawa "ubat".
-Hasilnya: Orang ramai akan takut dan mula berpusu-pusu membeli ubat tersebut.
-Pihak Dajjal menjadi kaya-raya.
-Kesihatan sedunia pula tergugat.
Sama juga macam kes virus+anti virus dalam komputer.
-Mereka yang cipta virus dan sebarkan.
-Kemudian mereka jual anti-virus untuk kaut keuntungan atas angin berjumlah jutaan dollar.
Jadi saya menolak keras anak-anak saya menjadi mangsa bahan eksperimen Dajjal atau "ayam suntik" mereka....
InsyaAllah Allah akan lindungi kami sekeluarga daripada penyakit/virus yang disebarkan puak-puak Dajjal.
Note 2: Saya tak pernah salahkan nurse atau doktor. Mereka tidak lain hanyalah "menurut perintah". Janganlah geng-geng doktor mai serang status saya ye. Sebab yang tak mau vaksin ni bukan sahaja golongan "buta medic" macam saya, tapi golongan doktor pakar perubatan sendiri tak mahu dirinya dan anak-anaknya divaksin.


Saya lebih lagi tertarik dengan komen dari post tersebut:

Hosni Salleh Al Uzma 
1. Vaksin ni secara simplenya kita kata dia suntik dengan kuman yg dibunuh atau dilemahkan supaya sistem pertahanan tubuh kita diransang untuk bertindak. Jadi kalau hari lain datang virus tu, sistem pertahanan kita dah cukup sedia.

2. Teori konspirasi ni byk berlaku kat luar negara pasal sana sektor kesihatan diswastakan. jadi mmg ramai doktor dan syarikat farmaseutikal yg tak jujur ambil kesempatan promote vaksin2 yg kadang2 tak perlu pun pasal depa dapat komisen. tapi menda ni tak berlaku kat malaysia.

3. Kerajaan malaysia tak paksa vaksin. Tapi dia sediakan jadual vaksin untuk budak2. Saya taklid hak ni ja. Lagipun bayar berapa lah sgt hosp kerajaan. vaksin2 yg disenarai pulak jenis2 penting dan sesuai di negara ni. jadual ni nak lulus bukan senang2. makan masa dan tenaga jugak depa kaji dan survey semua. Dan haritu kementerian kesihatan dah keluar kenyataan bersama Jakim untuk sahkan takda keraguan pada kandungan vaksin. 

4. manusia jutaan tahun selama ni sihat?? ehh..buta sejarah ni. Wabak2 penyakit dicatat sejarah sejak zaman Yunani lama dulu lagi. Zaman Umar ra pun ada wabak kolera (taun) sehingga sahabat abu ubaidah ra pun mati pasal taun. Dan telah direkod dalam sejarah wabak smallpox sudah secara total dihapuskan di bumi ni kerana ada nya vaksin. Polio pun dah dihapuskan di negara2 maju dengan ada nya vaksin. 

5. satu lagi yg baik ialah teori herd immunity. Dimana kalau satu2 masyarakat tu ramai org divaksin, penyakit berjangkit yg alah pada vaksin tu susah untuk merebak. 

6. kalau nk kira sorg doktor pakar tanak vaksin anak, saya kira ramai lagi doktor pakar lain yg nak vaksin anak dia. hahahah. 

7. Tapi kalau nak kira konta dia pun memang ada. Kesan2 sampingan memang ada. Dan memang itu lah etika perubatan moden. Segala perkara baik dan buruk semuanya direkodkan utk penambahbaikan dari semasa ke semasa. Dan kesan sampingan ni doktor akan warning terlebih dahulu. nak kata kesan sampingan tadak langsung tu tak lah. cuma manfaat mencegah penyakit tu lebih besar dari mudarat kesan2 sampingan yg ringan tu. 


Wallahualam


Semoga kita semua dapat sedikit ilmu hari..

Buat semua ibu2 dan bakal2 ibu.

Gambaq takdak kena mengen sebab tengah rindu kat Tok (T_T)


JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIRA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...