Thursday, July 26, 2012

Wednesday, July 25, 2012

Bazar Ramadhan Taman Cempaka

Tahun nih tak pi lagik Bazar Ramadhan kat Taman Cempaka nun.



Zakat Fitrah

InsyaAllah tahun ini tahun kedua SA akan bayar zakat fitrah untuk saya

Ramadhan Giveaway 2012 Lizahanum

First time nak join Giveaway ni
Dari blog Sweet Lizahanum

tengah jalan3 blog kawan2 terbaca blog Nadot tentang GA ni
Nak jugak la cheq try join.
Mana tahu rezeki2 Ramadhan Mubarak ni

http://lizahanum.blogspot.com/2012/07/salam-ramadhan-giveaway.html

Hadiah2 yang di tawarkan sangat menarik :-.

Kitab suci Al-Quran- 3 naskah + 3 mini Al- Quran
Yasin Al- Mathurat -6 naskah 
Manzil- -6 naskah
Doa Harian- 6 naskah
Penunjuk Al Quran- 3 keping(setiap keping ada 3 btg)
tudung BAWAL AIDIJUMA (5 helai)
Tupperware set with kurma


Kannnn... menarik tertarik awak memang Da Bomb kannnn...

To Cik Lizahanum 
kalau saya tak dapat tudung AJ atau Al-Quran atau Set2 Doa tu
Tupperware pun boleh la.


p/s: Semoga saya bertuah kali ini. :D



JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIRA

See you soon blogger,
 

Friday, July 20, 2012

Hadith #15 Kelebihan Bulan Ramadhan

Hadith :

Rasulullah s.a.w bersabda yang maksudnya: “Apabila datangnya bulan Ramadhan, pintu-pintu syurga dibuka, manakala pintu-pintu neraka ditutup, syaitan dirantaikan.”




Riwayat Bukhari & Muslim

Thursday, July 19, 2012

Wednesday, July 18, 2012

#19 Wordless Wednesday

Rezeki raya
TAPI tak dapat balik
Awai, napa la dok post gambaq gu ni ..
Kan dah tak wordlesss.....
:'(

Baby Juna #2

Orang seni memang akan sentiasa dianugerahkan dengan bakat semulajadi
Dalam keadaan anak sedang bertarung maut dengan pembedahan
Fynn Jamal cipta 1 lagu untuk anaknya.

Tuesday, July 17, 2012

Terbangla burung terbang

Last week kami ke 
Karnival Udara Antarabangsa Melaka 2012

Bile dengar Antarabangsa terus ingat LIMA
so dalam hati. MUST GO!!
kebetulan SA balik.
hari Ahad terus ke sana

Baby Juna #1


Semalam saya terbaca satu post dari Fynn Jamal,
Saya pernah post 1 lagu fav saya dari Fynn Jamal 

Friday, July 13, 2012

Hadith #14 Amalan-amalan Sunat Di Bulan Syaaban

Hadith :

Dari Aisyah r.a katanya:”Rasulullah SAW sering berpuasa sehingga kami mengira bahawa baginda akan berpuasa seterusnya. Dan baginda sering berbuka sehingga kami mengira beliau akan berbuka terus. Dan aku tidak pernah melihat baginda berpuasa terus sebulan penuh kecuali pada bulan Ramadhan. Dan aku juga tidak pernah melihat baginda berpuasa sunat dalam sebulan yang lebih banyak daripada puasanya di bulan Syaaban.”

 
(Al-Bukhari)

Thursday, July 12, 2012

Wednesday, July 11, 2012

#18 Wordless Wednesday

Tok Saya..


JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIRA

See you soon blogger,

Friday, July 6, 2012

13 Perkara Yang Perlu Wanita Islam Jaga


1. Bulu kening
Menurut Bukhari, Rasullulah melaknat perempuan yang mencukur atau menipiskan bulu kening atau meminta supaya dicukurkan bulu kening – Petikan dari Hadis Riwayat Abu Daud Fi Fathil Bari.
2. Kaki (tumit kaki) semacam hantu loceng
Dan janganlah mereka (perempuan) membentakkan kaki (atau mengangkatnya) agar diketahui perhiasan yang mereka sembunyikan – Petikan dari Surah An-Nur Ayat 31. Keterangan : Menampakkan kaki dan menghayunkan/ melenggokkan badan mengikut hentakan kaki terutamanya pada mereka yang mengikatnya dengan loceng…sama juga seperti pelacur dizaman jahiliyah ….
3. Wangian
Siapa sahaja wanita yang memakai wangi-wangian kemudian melewati suatu kaum supaya mereka itu mencium baunya, maka wanita itu telah dianggap melakukan zina dan tiap-tiap mata ada zinanya terutamanya hidung yang berserombong kapal kata orang sekarang hidong belang – Petikan dari Hadis Riwayat Nasaii, Ibn Khuzaimah dan Hibban.


Thursday, July 5, 2012

Tak tercapai awan ituh!!


Hujung minggu ini ada kenduri kahwin Melissa (second cousin) di 

Restoran Seri Angkasa Menara Kuala Lumpur

Mau nye taknak pergi. 

Monday, July 2, 2012

Selamat Pengatin Baru Nisa & Fariz.

Hujung minggu lalu aktiviti kami apa lagi
Kenduri kawin la.
Nisa & Fariz dah kawin.
Happy for her.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...