Sunday, August 19, 2012

Lintas langsung dari Tangkak, Johor

Raya pertama di rumah mertua di Tangkak.


JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIRA

See you soon blogger,

Saturday, August 18, 2012

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Untuk semua blogger. 


JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIRA
 
See you soon blogger,

Friday, August 17, 2012

Hadith #16 Hari Raya: Hari Untuk Bergembira

Hadith: 
Dari Aisyah r.a katanya:Abu Bakar datang ke rumahku, dan ketika itu di rumahku ada dua orang gadis Ansar sedang menyanyikan lagu yang pernah dinyanyikan orang dalam peperangan Bu'ats. Dan keduanya bukanlah gadis penyanyi yang sesungguhnya. Maka berkata Abu Bakar:Kenapa sampai ada seruling syaitan di rumah Rasulullah s.a.w ? Hari itu adalah hari'Id. Maka bersabda Rasulullah s.a.w:Hai Abu Bakar! Setiap kaum mempunyai hari raya (˜Id) dan hari ini adalah hari raya kita.

(Muslim)

Semoga tahun ni ada jalan2 raya dengan kawan2 SA lagi.. :-)




JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIRA

See you soon blogger,

Thursday, August 16, 2012

Bagi banyak ke sikit?

Bulan Ramadhan ni memang ramai yang bagi sedekah
Alhamdulillah
Bersedekah padapendapat saya bukan hanya pada musim perayaan atau mule bersekolah
bila-bila pun boleh bersedekah
Cuma pada waktu2 begini memang mereka amat memerlukan
Untuk sama-sama menikmati kegembiraan
Menyambut perayaan
Alhamdulillah
Semoga mereka sama-sama bergembira sebagaimana kita

Wednesday, August 15, 2012

#20 Wordless Wednesday


Rancang perjalanan anda
Sumber :   http://www.plus.com.my/index.php?id=265


JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIRA
 
See you soon blogger,
 

Tak sabar nak raya

Hari ni saya Emergency Leave
Class takde jadi sebabkan batuk ni baru nak baik
saya nak rehat betul2 supaya betul2 baik
Nak raya dah kan
Takkan nak gi raye umah orang dok koh koh koh koh
Takleh la nak sembang ngan orang

Monday, August 13, 2012

Baju kurung raya!!!!

Baru post pertama di bulan Ogos??
Aduh, mood ni tak menentu
Baru nak aktif
Sakit pulak
Takpe, sakit kan penghapus dosa-dosa kecil
Dari sebelum saya post tentang balik kampung tuh saya dah demam2 dan batuk2
demam tu dah okey cuma batuk je sampai sekarang tak okey lagik


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...