Thursday, November 22, 2012

Pengantin Muda 2 : Fahmi & Fazira


Ingat tak saya post pasal pengantin muda dulu
Pengantin Syafiq & Yana

Kali ni ada lagi cerita pasal pasangan kawin muda.

Tempahan Baju Gaza

Hari tu saya cari baju Save Gaza kan..
Dah jumpa ade orang buat
RM25 je
click kat bawah ni
https://www.facebook.com/notes/tempah-baju-online-caraku/senarai-nama-tempahan-baju-amal-palestin-gaza/508131319220551

Desisn nye macam ni


Walaupun tak dapat macam mana yang saya nak takpela
RM1 dari harga baju ni akan disumbangkan ke Tabung Gaza
Tarikh tempahan sampai 25 November 2012 ni.
Tarikh penghantara 4 Disember 2012 ni.


JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIRA

Wednesday, November 21, 2012

For Gaza

Smokeless fire burns the papers,
Of resolutions by blunted pens,
Using the ink of united powers,
Every verb written in past tense.

The one of only three places to be,
Is now standing on a corroded stool,
Trembling pillars on their very knees,
Pages of dusty history books in school.

Flightless pigeons in barbed cages,
With broken wings and grey feathers,
Rusted steel surrounding for ages,
An untold tale of the silent wailers.

Lying on the bed staring at the ceiling,
Lying on the floor staring at the stars,
Wish to share this comforting feeling,
Wish to share the tales and the scars

From: Aiman Azlan
http://www.aimanazlan.com/2012/11/for-gaza.html




JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIRA

Please Pray for GAZA


Our Du'a is our POWER weapon.
Please please please
I really beg you.
Ya Allah.
Please save all the muslims


JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIRA

#21 Wordless Wednesday


Mereka yang dirindui.


JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIRA

Tuesday, November 20, 2012

T-Shirt Save Gaza


Tengok Jozan & Boboi pakai t-shirt SAVE GAZA
Depa pakai dalam Maharaja Lawak Mega 2012.





Mane nak dapat baju tuuuu
Sape ade jual..
Jual la kat saya..




JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIRA

Doa kita untuk GAZA..




Do'a untuk GAZA, Palestine.

اللَّهُمَّ انصُرِ الإِسلام والمْسُلِمِينَ

اللَّهُمَّ انصُرِ المْسُلِمينَ فِي كُلِّ مَكَانٍ

(اللَّهُمَّ انصُرِ المْسُلِمينَ فِي فَلَسطِين (3كالي

اللَّهُمَّ دَمَّر الكفَارَ واليَهُـودَ والنَّصَارَى والمْشُرِكِينَ

اللَّهُمَّ يَا اللّـه يَا اللّـه يَا اللّـه إِهزِمهُم وَانصُرناَ عَلَيهِم

Wahai Tuhan kami,
Berilah kemenangan kepada Islam dan Muslimin,
Ya Tuhan kami,
Berilah kemenangan kepada Muslimin di semua tempat,
Ya Tuhan kami,
Berilah kemenangan kepada orang Islam di Palestin (3x),
Ya Tuhan kami,
Hancurkanlah Kuffar, Yahudi, Nasrani dan Musyrikin,
Ya Allah,
Ya Allah,
Ya Allah,
Ya Tuhan kami,
Kalahkan mereka, Dan menangkan kami ke atas mereka.



JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIRA

Deepavali 2012 (1 Malaysia)



Deepavali yang lepas saya melawat SA di Singapura.
Pagi2 je terus pekena Kacang Pol dulu.


Monday, November 19, 2012

Tolong doakan untuk GAZA.

Kita telah dikejutkan dengan kisah anak2 kecil di bom di Gaza.
Ya Allah
Sedih.
Cukup sedih.

Di saat saya memang inginkan cahaya mata ini
jiwa cukup sedih bila mata terlihat wajah anak2 kecik di bom.
Jika anak2 ini dibawa ke Malaysia
saya yang akan beratur di barisan paling depan untuk ambil mereka sebagai anak angkat.

Thursday, November 8, 2012

Oh Mata.



2 malam semalam secara berturut-turut saya ada kelas malam.
Kelas ganti untuk Deepavali & Awal Muharam
Balik umah je dah kul 10.30.
Mandi-mandi, rehat, tengok tv jap dah terlelap

Hari ni balik awal.
Sempat masak lagi untuk dinner.
Tapi sampai sekarang

MATA TAKNAK LELAP.


WHYYYY...




JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIRA

Wednesday, November 7, 2012

Mancing + PB + Ismah Beach Resort

Last week teman SA mancing lagik.
Lately ni dia banyak gi macing sorang2.
Sebab selalu kejap2 je
And saya tak larat nak ikut.
Maafkan saya ye.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...