Saturday, January 19, 2013

Saya yang SIHAT..


Its been a century that I heard this.
"Nadia, kuruskan badan baru bleh pregnant."
"Nadia, ko kuruskan badan dulu baru pikir nak ngandung."
"Nadia, orang gemuk ni susah dapat anak tau"
dan lagi lagi.



I admit. 
Mula2 dengar dulu memang sentap.
Siap cakap dalam hati 
"Gemuk ke kurus ke kalau Allah nak bagi dia bagi jugak"

Itu dulu. Zaman2 sikit sikit nak sentap.
Then satu hari tu tengok Show Dato Ustaz Fadhilah Kamsah Selami Jiwa tu.
Tajuk Bahana laman sosial dengan JoZan n Ustaz Haslin Bollywood.
Memang lawak subhanAllah.
Tapi tu bukan point aku.
Ada satu yang Ustaz cakap yang betul2 buat aku terfikir.
Allah akan beritahu kita dengan macam2 cara.
Salah satu cara daripada orang lain.
Tu la yang namakan kritikan.
Now baru I fikir balik. 
Maybe that is a hint that Allah tried to tell me.

So my next step is to lost some weight.
So bermula aktiviti kurangkan makan aku.
So aku kurangkan makan.
Makan still makan tapi aku kurangkan.
Then SA pun bagi aku full support.
Siap belikan aku dan dia kasut jogging baru.
Then weekend je bila dia balik kami akan ke Taman Botanikal untuk jogging.
Tapi aku lebih kepada jalan la.
Takpe slow2 kan.

Doakan usaha kami ni ye kawan2.





JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIRA

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...