Friday, January 25, 2013

Misi untuk Esok



Tadi call mama.
Aku cadang nak tengok Naufal adik bongsu aku kat asrama die esok.
Alih2 die reply message die cuti.
Jadi aku call mama je tanye.
Rupenye mama kat stesyen komuter sg buluh dengan abah untuk ambil Naufal.
Time tu hujan lebat.


Abah bawa kereta Mie adik ipar aku, suami Najwa.
Sampai je abah lat stesyen komuter tu tiba2 banjir, bah kata orang kampung aku.
Banyak nye air sampai mama kata masuk habis dalam kereta. 
Jadi tersadai la mama abah n Naufal dekat situ.
Dengar suara mama pun tahu die baru lepas nangis.
Tak ke sayu.
Menitik air mata aku jugak. Tapi suara aku control.
Aku tak boleh sket dengar kalau mama atau abah ditimpa bencana macam tu.
Tu la kecik2 aku ni kuat melawan.
Besar2 ni rasa insaf sangat2.
okey melalut.
Balik ke cerita tadi.
Mama Abah dan Naufal dok cedok la air keluar dari kereta sementara tunggu orang tow truck dari worksyop amik kereta. 
 Aku nak call lagi tapi tak sanggup dengar suara sayu mama.
Aku memang tak kuat
Air mata senang je nak keluar.
Lepas tu aku lupa tanya macam mana diorang balik.
Tahu2 je diorang dah balik.
Then mama call aku.
Tanya nak pinjam kereta since kami memang ada dua kereta.
Satu kereta aku satu kereta SA.
Lagi satu adik Najwa ada check up hari Selasa. 
Die memang tak kuat nak jalan jauh.
Jadi susah sikit kalau tak ada kereta.
Kesian adik.
Kesian mama abah.
Kesian Mie.
Mama tanya je memang aku willing nak bagi kereta.
Aku rasa korang pun macam tu jugak kan.
Kali ni diorang susah jadi aku la kene tolong.
Pertama aku kakak die mestila aku tolong.
Kedua adik aku tengah dalam kesusahan memang aku kene tolong.
Ketiga kita sesama manusia kan mesti tolong menolong.
Keempat ALLAH ada dengan aku untuk aku tolong diorang.

Aku rindu diorang weyhh... 

Sebabkan SA akan sampai petang esok tu pun tak confirm lagi pukul berapa semua.
Jadi esok lepas hantar Yen ke tempat keje aki terus ke Seremban.
Abah akan ke Seremban jugak amik kereta.
Jadi lepas tu aku akan ke Melaka naik bas pulak.
Kalau aku ke KL nanti aku kene balik naik bas jugak. 
Kang buatnya SA dah sampai sapa nak amik die. 









JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIRA

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...