Friday, August 8, 2014

Pagi raya


Tahun ni turn raya di umah mertua di Tangkak.

Pagi raya mesti call mama abah semua kan. 
Call sebelum solat raya takde orang angkat.

Dalam hati memang confident tahun ni mesti dah kuat.
Masuk ni dah kali kedua raya di Tangkak.
Ape ade hal.

Balik solat je lepas makan call mama tak angkat..
call la abah.
SA cakap dulu dengan mama pastu cakap dengan abah 
Then die pass dekat aku.
Baru je cakap 
Abah, Selamat Hari Raya
Dahhhhhhh rasa sebu lain dah.

Abah kate je "Selamat Hari Raya, Aya. Sihat ke"
"Ai apsal diam nih"

Ape tak diammmm
Air mata ni laju je keluar sampai tak boleh cakapppp
Cettt..
Dok reyau sambey control la SA, mak ayah mertua n adik ipar ade dekat2 situ
 teresak-esak sampai abah pun bagi sket tazkirah
"Dalam hidup kita ni Aya biaselah selalu berjauhan"
"Itulah namanya kehidupan"
"Dah dah Selamat Hari Raya"
"Cakap ngan mama"

Abah pass kat mama
Lagi la meleleh-leleh
"Mama, Selamat Hari Raya"
dengan mama2 terus takleh cakap dengaq sedu sedan.

Last2 cakap jugak
"Minta maaf atas semua nya. Nanti kita jumpa na"

Adoilllaaaaa
Abah, betui la..
Anak abah ni GEMBENG.

Pagi raya korang macam mana?


JAZAKUMULLAHU KHAIRAN KATHIRA

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...